martes, 1 de septiembre de 2009

Ciclistes urbans de Castelló




Alma María Rodríguez
29 anys
Doctora en Psicologia
Professora-investigadora de la Universitat Jaume I de Castelló

1. Per a què utilitzes la bicicleta?

La bicicleta és el mitjà de transport que utilitzo per anar al treball i per a moure'm per la ciutat: sóc una ciclista urbana.

2. Quin és el motiu que et porta a utilitzar aquest mitjà de transport?

Fa 2 anys vaig anar a Utrecht (Holanda) en una estada de treball. Encara que feia mal temps, tot el món la usava (catedràtics, degans, companys,...). Quan vaig arribar em van dir: si no tens bicicleta, aquí no eres ningú. Així que em vaig comprar una bicicleta de segona mà per moure'm per la ciutat, com les altres persones. Quan vaig tornar a Castelló em vaig "agobiar" pel
soroll, les cues, el fum. Fins i tot tardava més en cotxe que en bicicleta.
Vaig començar apuntant-me al lloguer de bicicletes del Servei d'Esports de la UJI per provar. Com em va agradar, per Nadal el Reis em van portar una bicicleta plegable. Em vaig decidir per una plegable perquè és més fàcil de transportar-la, i de guardar (la tinc en el meu despatx), de pujar en l'ascensor. És molt manejable i fins i tot la puc dur en el cotxe.

3.Com és el teu Castelló ideal respecte al transport?

Com en moltes ciutat d'Europa, el centre estaria tancat per als automòbils privats. Hi hauria una bona xarxa d'autobusos que comunicarien tots el llocs amb una bona freqüència de pas i que es mourien pels carrils-bus. Les bicicletes es mourien a través d'una bona xarxa de carrils bici i tots
estaríem conscienciats de que la ciutat és per a tots i no sols per als cotxes i per tant es respectarien els vianants i el ciclistes. Dic això perquè visc a l'avinguda de l'Alcora i és una zona amb un gran problema per a moure's en bicicleta, no sols no hi ha un espai reservat, sinó que les
condicions del trànsit fan que circular siga perillós. Ara m'he acostumat, però crec que s'ha de donar més seguretat als que ens movem en bicicleta per aquesta ciutat que crec que té les condicions ideals de clima i relleu per a utilitzar-la com a mitjà de transport.

9 comentarios:

Anónimo dijo...

Hola!
como el tema de la bicicleta es algo que cada vez mas se mueve a nivel nacional ... hice una mención de vuestro blog en el mío
http://bici365.blogspot.com/2009/08/castellon-benicassim.html

saludos !

Perico dijo...

OK, tomo nota y le pego un vistazo onthemoon. Por cierto, enhorabuena a todos por poner en marcha ya la iniciativa. Para octubre es la mía ;)

Adeu templaos.

CS a Piñón dijo...

Per cert Alma, m'agradaria presentar-te a més d'un que em diu que estic boig perquè vaig en bici quan plou. També hi ha gent que me diu que açò d'anir en bici a Holanda plovent que és mentida, que ells han segut i no han vist a cap :P . En fi, que ja estic preparant el corresponent post.

Fins un altra,

Perico.

Birgit dijo...

Pues, yo en Suecia iba - como los demás - incluso en la nieve! Eso si, con ruedas de invierno. Y solo tenía un accidente en los 5 meses que estuve allí, por el hielo debajo de la nieve.

En Alemania, Holanda, ... tienen incluso tiendas especializadas para ropa designada a los ciclistas que van bajo la lluvia (por ej. un chubasquero enorme - me parece que lo vi también en decathlon hace poco).

en fin, ánimo y a cantar: I'm siiinging in the rain ... ;-)

Alma dijo...

Hola!
Pues si, es totalmente cierto, en Holanda cuando llueve el mundo no se para, siguen saliendo en bici, simplemente llevan unos chubasqueros especiales como dice Birgit, van van todos con unos pantalones chubasquero (o monos) que son impermeables y se los ponen encima de la ropa (del traje de chaqueta, vaqueros, etc) y cuando llegan a su lugar de trabajo se lo quitan y como si nada, un gran invento sin duda!. Uy Perico dile a tu amigo que vaya a Utrecht y se de una vueltecita un dia de lluvia ;-)
Saludos
Alma

Alma dijo...

Por cierto que la entrevista ha quedao muy chula. Gracias por la iniciativa. Y venga a ver si la gente se va animando, Octubre ya está pillado por Perico,...venga que me los quitan de las manos ;-)
Alma

Perico dijo...

Hola Birgit, en Finlandia sí que es cierto que vi ruedas para bici con clavos :O Me quedé alucinado :)

Ciao maja.

Perico En Bici dijo...

Hola Alma, quedo enterado de lo de Utrecht. A ver si algún día me escapo por allí.

Un saludo y que vaya bien.

Anónimo dijo...

Hvala za intiresny Blog