jueves, 7 de febrero de 2008

Nota de Prensa


Como podéis comprobar en la foto, el martes pasado nos reunimos con el concejal de movilidad del ayuntamiento, D. Miquel Soler. A continuación os dejo la nota enviada a la prensa con las propuestas, la información que nos dio el señor concejal y la oportunidad de poder incorporarnos al foro de movilidad de esta ciudad ¡No está mal para empezar!

Saludos a tod@s.

CASTELLÓ EN BICI PROPOSA MILLORES

EN LA CIUTAT PER PROMOCIONAR LA BICICLETA

El col·lectiu es va reunir amb el regidor de Mobilitat el passat dimarts dia 5


Representants del col·lectiu Castelló en Bici es van reunir amb Miquel Soler, responsable de Mobilitat de l’Ajuntament de Castelló, per a intercanviar impressions i presentar-li una sèrie de propostes concretes per a facilitar la utilització de la bicicleta en la ciutat. Destaquem les següents:

  1. Dissenyar i començar a instal·lar ja una Xarxa d'Aparcaments per a Bicicletes per tot el municipi per a facilitar el seu ús i evitar les bicicletes nugades al mobiliari urbà.

El col·lectiu proposa a l’Ajuntament un model d’aparcament en concret: és el model universal o de U invertida. És el popular a tota Europa, amb la peculiaritat afegida de ser barat, pràctic i de molt senzilla instal·lació. També proposem que els aparcaments subterranis habiliten espai per a instal·lar aparcaments segurs de bicicletes.

  1. Que l'Ajuntament cree un Registre de bicicletes, com ja funciona a Barcelona, San Sebastián i Sevilla, per tal de prevenir el robatori de bicicletes i facilitar la recuperació per part del propietari. El sistema consisteix en registrar i marcar la bicicleta i en incloure les dades de la bici i de l’usuari en un sistema informàtic que gestiona l’Ajuntament.

  2. Vies ciclistes: planificar una Xarxa de Vies Ciclistes municipals, a mig i llarg termini, que siga completa i que connecte els principals punts generadors i receptors de desplaçaments urbans.

  3. Centres educatius: a) instal·lar aparcaments bici interiors en tots els col·legis i instituts; b) oferir un programa permanent d'Educació Vial específica per a la bicicleta; c) impulsar els projectes de Camí Escolar en els centres que els tinguen.

  4. Aprovació d’una ordenança municipal favorable a l’ús de la bicicleta. Aquesta normativa haurà de donar cobertura a la circulació en bicicleta i regular l’ús dels carrils bici, la convivència amb els vianants, l’ús de remolcs, l’aparcament, etc..

L’encontre va servir el regidor per a informar-nos de la marxa dels treballs d’elaboració del Pla de Mobilitat que està realitzant una consultora, a la qual es va comprometre a transmetre les nostres propostes. També ens va comentar el pròxim funcionament del TVRCAS i el resultat que està tenint el Bicicas.

Com a resultat pràctic més immediat, cal destacar que el regidor ens va oferir de formar part del Fòrum de Mobilitat municipal, que té previst convocar-lo el mes de març. Al respecte, valorem positivament aquesta invitació perquè considerem necessari que la bicicleta hi estiga representada. I esperem que aquest òrgan de participació servisca per a consensuar i dur a la pràctica propostes com aquestes aposten per un model de ciutat més amable i tranquil·la per a les persones.



Castelló en Bici és un col·lectiu de persones usuàries de la bicicleta, de Castelló i d’altres municipis de l’àrea metropolitana i de la província. Usem la bicicleta com a mitjà de transport urbà, de forma habitual, perquè considerem que és una solució real, efectiva i quotidiana als problemes que causa el tràfic de cotxes a les ciutats. Els objectius de Castelló en Bici són, d’una banda, millorar les condicions actuals dels carrers de les nostres ciutats per a la circulació ciclista i, d’altra, treballar per a eliminar els prejudicis existents sobre la bicicleta i dignificar-la socialment.

El col·lectiu Castelló en Bici forma part de ConBici, la Coordinadora Ibèrica en Defensa de la Bicicleta.


No hay comentarios: