domingo, 27 de enero de 2008

Ferrara città delle biciclette

Com es veu a la imatge, Ferrara és la ciutat italiana de la bicicleta. L'ús d'aquest medi de transport pels ciutadans està entre els més alts d'Europa. Té 132.000 habitants i 100.000 bicis. Més del 30% dels desplaçaments al col·legi o a la feina es fan en bicicleta. No és un cas aïllat. Bologna, Parma, Modena són ciutats de la planura padana que també han apostat per la bicicleta.

Tot i així, la ciutat no ha deixat d'apostar per la bicicleta i intentar reduir l'ús del cotxe. Podeu consultar la web municipal de l'Oficina de la Bicicleta. Han declarat el 2008 l'anys de la bicicleta ( i dels ciclistes de Ferrara).

El centre és una zona de vianants, però accessible als ciclistes. Està augmentant progressivament la xarxa per a bicicletes dins del grans eixos de circulació, augmenta el nombre de recintes residencials per ciclistes i vianants, obre totes les vies de sentit únic als ciclistes i millora l'aparcament de les bicicletes (2.500 places gratuïtes, 330 places vigilades i 800 places a l'estació de ferrocarril).

Per veure com viuen aquesta realitat podeu veure el vídeo Movilidad en Europa: el caso de Ferrara. Aquí teniu un extracte del contingut. En el documental L'ecco della bici a partir de la visió d'un estudiant xilè es mostra la relació de la ciutat amb la bicicleta.

Només afegir que malauradament l'única semblança entre Castelló i Ferrara és la població (170.000 habitants) i que també estem en una planura.

1 comentario:

CS a Piñón dijo...

Vaja! En aquest moment no funciona el vídeo :P Per cert, la comparació, lamentablement, és prou correcta.

Un post interessant i que nos dóna una referència.

Salut. Perico.